Verspanen

Met verspanen bewerken we uw product zodat dit de gewenste vorm krijgt. Sommige bewerkingsmethodes verzorgen we in eigen huis. Specialistische bewerkingen laten we uitvoeren door partners met wie we samenwerken. We adviseren u altijd de meest efficiënte productiemethode.

Onze verspanende bewerkingen:

  • Boren
  • Tappen
  • Draaien
  • Frezen
  • Flowdrillen

Boren

Moeten we uw plaatwerk voorzien van gaten? We hebben hiervoor diverse boormachines. We boren in RVS, staal en aluminium. We doen dit zowel handmatig als met onze CNC-machine. We voorzien platen alleen van gaten als buislasersnijden niet in aanmerking komt.

Tappen

Met tappen brengen we een schroefdraad aan in een geboord/gesneden gat. Daarvoor hebben we diverse taparmen waarmee we snel schakelen tussen diverse tapmaten. Dit voorkomt dat gaten niet haaks worden getapt. Daarbij is het belangrijk dat de tap haaks op het werkstuk wordt gedraaid. Ook een juiste diameter van het geboorde gat is belangrijk om een goed gesneden binnendraad te krijgen. Een zorgvuldige klus dus, die we regelmatig uitvoeren, onder meer in kokers en vlakplaat. 

(CNC-)Draaien en frezen

We draaien en frezen producten uit RVS, staal en aluminium. Dit product leveren we als half- of eindfabrikaat af. U kunt dus vertrouwen op een efficiënte productie en een constante kwaliteit.

Flowdrillen

Met flowdrillen (vloeiboren) kunnen we gaten boren in dun plaatmateriaal van RVS, staal of aluminium. Bij deze methode wordt het materiaal onder hoge druk gesmolten. 
 
Voor het vloeiboren gebruiken we een hittebestendig hardmetalen flowdrill. Dit wordt onder hoge snelheid en hoge druk tegen het materiaal de plaat gedrukt. De vloeiboor dringt door in het materiaal de plaat, waar zich een buis vormt rondom het gat. Deze buis is driemaal dikker dan de oorspronkelijke wanddikte. Hierdoor kunnen meer gangen draad getapt worden in dunne plaatdiktes.

Movexx

“We vertrouwen op de expertise van ALES, of het nu gaat om series of enkelstuks”