Homewat we doenplaatbewerking

plaatbewerking

Plaatbewerking

Met plaatbewerking snijden we platen van RVS, staal en aluminium volgens toegeleverde files. We snijden tot circa 50mm dikte. Afhankelijk van het materiaal en de toepassing van het materiaal kiezen we voor lasersnijden en watersnijden, gecombineerd met kanten/zetten. 

DE BESTE METHODE VOOR UW ORDER

Gaat het om een plaat tot 20mm die een nauwkeurige bewerking nodig heeft, dan kiezen we meestal voor lasersnijden. Bij plaatdiktes van 20mm of dikker is watersnijden vaak de beste methode. Zo bepalen we voor elke order de beste methode.

KANTEN/ZETTEN

Met kanten buigen we plaatwerk in de juiste vorm. We beschikken hiervoor over moderne CNC-machines. Toch is de mens nog steeds heel belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit. We besteden extra zorg aan het kanten, zodat ook de volgende bewerking efficiënt verloopt. Direct overleg tussen onze las- en onze kantafdeling is essentieel.

WATERSNIJDEN

ALES past watersnijden toe bij platen dikker dan 20mm en als er een hoge nauwkeurigheid van het snijwerk wordt verwacht. Gaten die in verhouding tot de plaatdikte te klein zijn om met laser te snijden, zijn met watersnijden geen enkel probleem.

We passen watersnijden toe bij een grote diversiteit aan materialen. De methode kenmerkt zich door kleine toleranties. De warmte inbreng en daarmee de spanning die je in het materiaal brengt is minimaal. Dit voorkomt vervorming. Watersnijden is nog nauwkeuriger dan lasersnijden. Om dit specialistische werk voor u te kunnen doen, werken wij met zorgvuldig gekozen partners samen. Kwaliteit verzekerd!

LASERSNIJDEN

We snijden Roestvrijstaal, Staal en aluminium tot circa 20 mm dikte. Lasersnijden is een specialisme. We hebben een uitgebreid netwerk van toeleveranciers die passen bij onze optimale “flow-productie”. 
Samen sterk!