Nabehandelingen

Natuurlijk kunnen we uw product onbehandeld opleveren. Maar in de praktijk krijgen vrijwel alle halffabrikaten en eindfabrikaten die we bewerken een nabehandeling. Of het nu gaat om eisen op het gebied van corrosiewerendheid of om esthetische eisen. Of beide.

Onze behandelmethodes

Moet het oppervlak van uw RVS product glad en schoon zijn? Dan adviseren we glasparelen. Met verzinken maken we uw totale stalen product corrosiebestendig. En met RVS-beitsen maken we uw product plaatselijk corrosiebestending. Met borstelen krijgt uw RVS-product een mooi blank uiterlijk en met het slijpen volgens K320, brengen we de geslepen lijnen weer terug op de plaats van de las.
  • Glasparelen
  • RVS Beitsen
  • RVS Borstelen
  • Poedercoaten
  • Verzinken (thermisch, elektrolytisch)
  • Slijpen

Glasparelen

Wilt u dat het oppervlak van een RVS onderdeel of machine egaal en netjes afgewerkt word? dit kan met glasparelen. Hiervoor werken we samen met gespecialiseerde partners die – net als wij – kwaliteit leveren en leveren conform planning.

RVS Beitsen

Met beitsen behandelen we een RVS-product met een beitsmiddel. We brengen dit middel plaatselijk aan. Op deze manier maken we specifieke delen van uw product corrosiebestendig, zoals lasnaden. 
 
Hoe werkt het?
We brengen de beits aan met een kwast. Daarna reinigen we het oppervlak met een koud, zuurstofrijk water. Hierdoor kan het zuurstof uit de omgeving binnendringen, wat zorgt voor een corrosiewerende laag

RVS-borstelen

Wilt u snel en eenvoudig de blauwverkleuring van het lassen verwijderd hebben? Dan kunnen wij RVS-borstelen toepassen. Met een slijpmachine geven we de lassen van uw half- of eindfabrikaat een blank uiterlijk.

RVS-borstelen is voordeliger dan glasparelen. Aan de andere kant draagt borstelen niet bij aan de corrosiewerendheid van uw product. Het gaat dus vooral om de mooie, nette uitstraling.

Poedercoaten

Bij het poedercoaten verzorgen we de gewenste RAL-kleur op uw product met bijpassende kwaliteit. Poedercoaten vraagt niet alleen om een state-of-the-art volautomatisch systeem, maar ook om specifieke kennis en kunde. We werken hiervoor nauw samen met gespecialiseerde partners die in onze sterke ketenstructuur passen. Dit zorgt voor een efficiënte flow.

Verzinken

Met verzinken maken we uw halffabrikaat of eindfabrikaat corrosiewerend.  Afhankelijk van de eisen adviseren we thermisch verzinken of elektrolytisch verzinken. Daarmee brengen we een dun laagje zink aan. Verzinken vraagt al bij het ontwerp om extra aandacht. Dit voorkomt fouten in de doorlooptijd.
 
Thermisch verzinken houdt in dat we uw werkstuk volledig onderdompelen in een bad. Volblad verzinken is de beste methode van verzinken. We passen dit bijvoorbeeld toe voor landbouwmachines. Volstaan minder hoge eisen, dan adviseren we elektrolytisch verzinken.

Bij thermisch verzinken is de zinklaag dikker dan bij elektrolytisch verzinken. Thermisch verzinking is dus heel geschikt voor producten die in de buitenlucht staan of functioneren. Omdat bij elektrolytisch verzinken de zinklaag dunner is, is het niet nodig om gaatjes en schroefdraadtoepassingen na te bewerken. De elektrolytische methode is minder geschikt om holle ruimtes te verzinken.

Slijpen

Bij diverse afschermkappen van rvs word er vaak gekozen voor geslepen k320 plaat, omdat je voor een strakke afwerking geen lassen meer wilt zien slijpen wij de las geheel weg en brengen we de lijnen weer in de juiste richting aan met behulp van een satineermachine.