Logistiek

Welke bewerkingen we ook voor u uitvoeren, u profiteert van een efficiënt logistiek proces. Mede dankzij onze zelfgeorganiseerde ‘Milkrun’ met opleggers en truck. Dankzij onze focus op doorlooptijdverkoring (voor zowel de interne als de externe logistiek) en ketenbeheersing komen we tot de laagste integrale kostprijs voor de klant.

Ons logistieke proces omvat ook:

  • Labelen
  • Verpakken
  • Transport

Labelen

We voorzien uw producten van het juiste labels. Op deze labels plaatsen we de productinformatie die nodig is voor een soepel vervolgproces. Zoals het interne nummer van de klant, de artikelcode en het bestelnummer. Ook dit zorgt natuurlijk voor efficiency. Ook voorkomt het fouten in de verwerking.  

Verpakken

Het merendeel van de producten die we bewerken en assembleren voor onze opdrachtgevers versturen we rechtstreeks naar de uiteindelijke afnemer. Waarom? Omdat dat tijd scheelt en fouten voorkomt. Ook scheelt het u logistieke handelingen. Stelt u specifieke eisen aan de verpakking? In overleg is vrijwel alles mogelijk. Het doel daarvan is onder meer dat uw product schadevrij aankomt. Ook houden we rekening met uw werkvolgorde. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stapelvolgorde.  

Transport

Voor maximale efficiency hebben we ons transport op slimme wijze georganiseerd. Door vrachten te combineren halen en brengen we producten in een Milk-run, met eigen truck en oplegger. De Milk-run zorgt dat wij onze logistieke keten onder controle houden, we rijden op gezette tijden en kunnen op die basis alle logistieke bewegingen plannen. Onze logistieke man hoeft niet ad-hoc te reageren op aanrijdende leveranciers en we kunnen daardoor met een zeer beperkte bezetting af. Daarnaast weten we bij de leverancier al of onderdelen klaar zijn, en kunnen we direct schakelen als er iets niet klopt. Daarmee houden we ons totale proces onder controle. Bovendien hoeven we op deze manier geen voorraad te houden, wat opslagruimte en handling scheelt. Uiteindelijk draagt dit dus bij aan de efficiency.
 
Gaat het om een heel grote order? Of gaat het om een levering die buiten onze route valt? Dan werken we met vaste externe transporteurs. We hebben deze zorgvuldig geselecteerd op zorgvuldigheid in de handling, leveringsbetrouwbaarheid en een nette omgang met de klanten.