Wat we doen

Machinebouwers, constructiebouwers en metaalbedrijven kunnen bij ALES terecht voor het laten produceren en assembleren van (half)fabrikaten in RVS, staal en aluminium. We voeren alle benodigde bewerkingen uit, ook specialistische bewerkingen.

Buislasersnijden

We lasersnijden zowel ronde als rechthoekige en vierkante buizen. Dankzij intelligente constructies kunnen we de samensteltijden drastisch reduceren.

Ontdek Buislasersnijden

Plaatbewerking

Met plaatbewerking snijden we platen van RVS, staal en aluminium volgens toegeleverde files. We snijden tot circa 50mm dikte. Afhankelijk van het materiaal en de toepassing van het materiaal kiezen we voor lasersnijden en watersnijden, gecombineerd met kanten/zetten. 

Ontdek Plaatbewerking

Verspanen

Met verspanen bewerken we uw product zodat dit de gewenste vorm krijgt. Sommige bewerkingsmethodes verzorgen we in eigen huis. Specialistische bewerkingen laten we uitvoeren door partners met wie we samenwerken. We adviseren u altijd de meest efficiënte productiemethode.

Ontdek Verspanen

Lassen

We lassen constructies van RVS, staal en aluminium. Afhankelijk van het materiaal en de toepassing adviseren we (puls) MIG/MAG, TIG, robotlassen of laserlassen. Het robotlassen zetten we in om de continuïteit van ons proces en het werkstuk te ondersteunen. Denk aan kleine series die met regelmaat worden gedraaid in de ‘flow’. We passen altijd de beste en meest efficiënte oplossing toe.

Ontdek Lassen

Assemblage

Wij assembleren modules en complete eindproducten voor diverse markten. Producten of (deel)machines met mechanische, hydraulische, pneumatische en elektrische artikelen en componenten. We kunnen deze voor u compleet assembleren en eventueel aftesten met een afname- of testprotocol. Daarbij is goede ruggenspraak nodig tussen productie- en montageafdeling.

Ontdek Assemblage

Nabehandelingen

Natuurlijk kunnen we uw product onbehandeld opleveren. Maar in de praktijk krijgen vrijwel alle halffabrikaten en eindfabrikaten die we bewerken een nabehandeling. Of het nu gaat om eisen op het gebied van corrosiewerendheid of om esthetische eisen. Of beide.

Ontdek Nabehandelingen

Logistiek

Welke bewerkingen we ook voor u uitvoeren, u profiteert van een efficiënt logistiek proces. Mede dankzij onze zelfgeorganiseerde ‘Milkrun’ met opleggers en truck. Dankzij onze focus op doorlooptijdverkoring (voor zowel de interne als de externe logistiek) en ketenbeheersing komen we tot de laagste integrale kostprijs voor de klant.

Ontdek Logistiek

Key Technology

“ALES ontzorgt ons volledig”