Homewat we doenlassen

lassen

Lassen

We lassen constructies van RVS, staal en aluminium. Afhankelijk van het materiaal en de toepassing adviseren we (puls) MIG/MAG, TIG, robotlassen of laserlassen. Het robotlassen zetten we in om de continuïteit van ons proces en het werkstuk te ondersteunen. Denk aan kleine series die met regelmaat worden gedraaid in de ‘flow’. We passen altijd de beste en meest efficiënte oplossing toe.

ONZE METHODES:

MIG-MAG-LASSEN

Mig-Maglassen is één van de meest voorkomende lastechnieken. We voeren dit zowel handmatig, als met een lasrobot uit. Dit doen we met de nieuwste apparatuur van onder meer Fronius, EWM en Lincoln.   

TIG-LASSEN

Is er een hoge laskwaliteit nodig? Dan is TIG-lassen één van de beste methodes. TIG-lassen wordt vooral toegepast bij dunne plaat van RVS, Staal of Aluminium. Wij zijn onder meer specialist in-food gerelateerde producten waar TIG-lassen een veel voorkomend fenomeen is.

ROBOTLASSEN

We zetten robotlassen in om de continuïteit van ons proces en het werkstuk te ondersteunen. Denk aan kleine of grotere series die met regelmaat worden gedraaid in de ‘flow’. Of het nu gaat om (puls) MIG/MAG- of TIG-lassen.
 
Robotlassen verzekert u van een constante kwaliteit. Door het lasproces te automatiseren, worden niet alleen fouten voorkomen, het resulteert ook in een hogere efficiency tijdens het assemblageproces. Lassen liggen altijd op exact dezelfde plek en kromtrekken (wat niet altijd is te voorkomen) gebeurt altijd op dezelfde manier.  

Onze lasrobots bereiken nauwkeurigere toleranties dan bij handmatig lassen. Dat verzekert u van een constant hoge kwaliteit van het laswerk. En omdat een lasrobot sneller werkt dan een persoon scheelt dit productietijd en kosten. Dankzij de hoge productiesnelheid zijn de kosten al gauw lager dan lassen met de hand. 

LASERLASSEN

Laserlassen is met name geschikt voor RVS-lasverbindingen waar warmte-inbreng van belang is. Laserlassen is heel efficiënt, omdat er geen lasnaadvoorbereiding en -nabehandeling nodig is. We passen laserlassen toe bij tal van producten.
 
Dankzij de minimale warmte-inbreng is er in vergelijking met andere lasmethodes nauwelijks sprake van kromtrekking. We passen deze methode toe bij zowel grote als kleinere series, tegen een scherpe kostprijs. Laserlassen is vaker toepasbaar dan u denkt. En meestal goedkoper dan u vermoedt.

PUNTLASSEN

Wilt u dunne materialen van rvs of Staal laten lassen? Dan kan puntlassen een optie zijn. Hierbij worden de plaatdelen aan elkaar gesmolten doormiddel van druk, zónder toevoeging van materiaal.