ALES Metaaltechniek | 5 Voordelen van robotlassen

Onze dieperliggende wil om het iedere dag beter voor elkaar te hebben is wat ons kenmerkt. Bij ALES Metaaltechniek werken we graag met innovatieve technologieën en daarom zijn we erg enthousiast over de mogelijkheden van robotlassen! Als uw toegewijde productie- en outsourcingpartner in metaalbewerking en machinebouw streven wij altijd naar de beste oplossingen voor onze opdrachtgevers, in bijvoorbeeld de food-, logistiek-, agri- en zorgsector.

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen van robotlassen? In deze blog gaan we u vertellen waarom wij enthousiast zijn over deze manier van lassen en leggen we uit wat de grootste voordelen zijn!

1. Continuïteit en Efficiëntie

Robotlassen staat garant voor een consistente kwaliteit en efficiëntie, ongeacht de omvang van uw productieseries. Door het geautomatiseerde proces worden fouten geminimaliseerd en genieten we van een gestroomlijnde workflow die de productiviteit verhoogt.

2. Constante kwaliteit

Een ander groot voordeel van robotlassen is de constante kwaliteit van het laswerk. Dankzij de geautomatiseerde uitvoering van lasnaden voldoet elk eindproduct aan dezelfde nauwkeurige standaarden, wat resulteert in een betrouwbaar eindproduct dat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Uiteraard wordt het robotlasapparaat enkel bediend door een van onze vakmensen.

3. Kostenbesparing

Robotlassen biedt aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met handmatig lassen. Met hogere productiesnelheden worden productietijden verkort, wat leidt tot lagere arbeidskosten en een snellere ROI. Daarnaast minimaliseert het proces materiaalverspilling, wat ook enige kostenbesparingen oplevert. Kortom, het sluit perfect aan bij de filosofie van ALES Metaaltechniek!

4. Precisie en nauwkeurigheid

Onze geavanceerde lasrobots leveren zeer nauwkeurige lasnaden met minimale variatie. Dit resulteert in minder behoefte aan nabewerking en een consistent hoog niveau van laskwaliteit. Dankzij de precisie van robotlassen kunnen zelfs de meest complexe lasopdrachten met ongeëvenaarde nauwkeurigheid worden uitgevoerd.

5. Toepassingsmogelijkheden in verschillende sectoren

Robotlassen is vaak veel beter en makkelijker in te zetten dan men denkt. Het is toe te passen in alle sectoren waar onze opdrachtgevers actief in zijn, zoals, waaronder de food-, logistiek-, agri- en zorgsector. Of het nu gaat om het lassen van onderdelen voor voedselverwerkingsapparatuur, transportbanden, landbouwmachines of medische apparatuur, robotlassen biedt een veelzijdige en betrouwbare oplossing voor uiteenlopende industriële behoeften! 

Laserlassen

Voor RVS-lasverbindingen waar warmte-inbreng cruciaal is, biedt laserlassen een efficiënte oplossing zonder noodzaak voor voor- en nabehandeling. Deze methode is geschikt voor diverse producten, met minimale kromtrekking (wat niet altijd te voorkomen is) en tegen een aantrekkelijke kostprijs, waardoor het vaker toepasbaar en voordeliger is dan verwacht. Bij ALES Metaaltechniek bieden we zowel robot-laserlassen als hand-laserlassen aan. Hand-laserlassen biedt als voordeel dat ook bij complexe producten en lastige lashoeken, laserlassen toegepast kan worden.

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een efficiënte, kosteneffectieve en betrouwbare oplossing voor uw lasbehoeften, is robotlassen een goede optie. Bij ALES Metaaltechniek streven we ernaar om u te helpen profiteren van de vele voordelen die robotlassen te bieden heeft, maar denken vooral graag met u mee. Is een andere manier van lassen beter? Dan zullen wij dit uiteraard adviseren! Onze transparantie maakt ons tot een partner waarop u kunt vertrouwen en we blijven continu werken aan verdere procesverbeteringen.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wil jij werken op topniveau in de metaaltechniek? Neem dan contact met ons op of bekijk hier onze openstaande vacatures!