MOVEXX

Als machineproducent moet je natuurlijk kunnen vertrouwen op de kwaliteit en de continuïteit van je toeleveranciers. Het Veenendaalse bedrijf MOVEXX International B.V. werkt daarom al sinds 2009 met ALES. In nauwe samenwerking met ALES ontwerpt en produceert MOVEXX elektrische trekkers en duwtoestellen voor diverse markten. Het bedrijf innoveert continu en ALES beweegt mee. 

MOVEXX ontwikkelt en levert compacte en gebruiksvriendelijke elektrische trekkers die het werk verlichten op sterk uiteenlopende werkplekken. Het bedrijf ontwikkelt specifieke modellen voor onder meer het verplaatsen van transportkarren, industrie karren, rolcontainers, winkelwagens en ziekenhuisbedden.

ALES Metaaltechniek verzorgt de productie van de stalen frames van de trekkers: van het snijden en lassen tot en met het poedercoaten. Ook maakt ALES haken op maat voor het koppelen van de specifieke karren van de klant. Vervolgens assembleert MOVEXX elke machine in eigen huis.

Nauwkeurig werken

Hoofd marketing & communicatie Mark van Ravenswaaij: “We kozen destijds voor ALES omdat het bedrijf dichtbij zit en het hele proces uitvoert. Heel belangrijk is de flexibiliteit. We hebben vaak spoedorders en dan denkt ALES onmiddellijk mee over haalbare planningen. Belangrijk is natuurlijk de kwaliteit van het werk. ALES maakt elk frame zoals onze engineers het bedachten. Dat vraagt om veel nauwkeurigheid, zoals goede lasnaden en zettingen. Hoe groter het frame, hoe meer lasnaden en zettingen en dus hoe groter de foutmarge. Ook wat dat betreft kunnen we vertrouwen op de expertise van ALES, of het nu gaat om series of enkelstuks.”

“We ontwikkelen continu, vervolgt Mark. “Deels gaat het om verbetering van bestaande elektrotrekkers. Ook ontwikkelen we nieuwe producten voor nieuwe markten. Bij ons zijn zes engineers fulltime bezig met productvernieuwing en productontwikkeling. Om er zeker van te zijn dat onze ontwerpen ook technisch uitvoerbaar zijn, denkt ALES met ons mee, van prototype tot marktgereed eindproduct. ALES is dus ook een waardevolle partner in productontwikkeling. We vinden elkaar makkelijk en gaan vriendschappelijk met elkaar om.”

Movexx

“We kozen destijds voor ALES omdat het bedrijf dichtbij zit en het hele proces uitvoert”