Key Technology

De eisen in de voedingsmiddelenindustrie zijn torenhoog. Dat geldt dus ook voor de machines. ALES Metaaltechniek heeft veel ervaring in het produceren en assembleren van machines voor deze markt. Sinds enkele jaren doet ALES dit bijvoorbeeld ook voor Key Technology in Beusichem. “ALES maakt waar, wat wij engineeren.”

De totale productie uitbesteed

Key Technology BV is specialist in de productie van inspectie-, transport- en sorteermachines. Het bedrijf bedient de volledige EMAIA-markt (Europa, Midden-Oosten, India en Afrika). Key Technology is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Key Technology Inc in de Verenigde Staten. “De afgelopen jaren groeide ons bedrijf flink”, vertelt production manager Frans Formijn. “Met het oog op de productiecapaciteit zochten we naar goede partners. Zo kwamen we uit bij ALES.”

ALES Metaaltechniek produceert de machines op basis van tekeningen van Key Technology. “ALES ontzorgt ons volledig. Zij verzorgen het hele proces van snij-, zet- en laswerk tot aan assemblage. Ook het proefdraaien van de machines vindt plaats door ALES. Daarna transporteren ze de machine naar de klant, waar wij zelf de installatie en inwerkingstelling verzorgen. Het is handig dat ALES de totale productie verzorgt, want dat scheelt ons nogal wat tijd qua logistiek.”

Productie volgens tekening

Voor ons is het belangrijk dat ALES de machine zorgvuldig oplevert volgens tekening en dus conform de klanteisen. De machine moet zo zijn gemaakt dat er geen restvocht of andere ongewenste stoffen achterblijven in de lasnaden. Dit om bacterievorming te voorkomen. En natuurlijk moet de werking van de machine voldoen aan de klanteisen. Een goede samenwerking is daarvoor essentieel. Zijn er vragen of twijfels, dan pakt ALES de telefoon. De contacten zijn laagdrempelig en de lijntjes kort.”


Frans vindt het ook belangrijk dat de mensen van ALES goed meedenken over de beste oplossingen. “Onlangs liepen drie ALES-medewerkers een dag mee in onze fabriek. Ze leerden meer over de basisprincipes van de diverse machines, zodat ze niet zomaar een machine maken, maar ook de achterliggende gedachte kennen. Ze kunnen daardoor beter meedenken en komen sneller tot goede oplossingen. Dat komt ten goede aan de kwaliteit én de efficiency van de productie.”

Key Technology

“Met het oog op de productiecapaciteit zochten we naar goede partners. Zo kwamen we uit bij ALES”